Llibres

Mentre el cel no ens reclami

En Joel i en Samuel han pogut acabar junts després dels esdeveniments de Tots Sants. Però com deu ser la vida en parella entre un àngel i un jove de les Terres de l’Ebre. Aviat descobriran que als Cementiris del Poblenou i de Montjuïc viuen altres éssers i que no tots els fantasmes són iguals. Aquest cop, la seva història d’amor sense límits no només trencarà les regles del món dels morts, sinó també les del cel, i és que des de dalt no es quedaran de braços creuats.

La prosa senzilla i àgil de Josep Rodríguez Ferrer introdueix el BL (Bous Love) a la literatura catalana, amb una història que mescla elements sobrenaturals amb la quotidianitat d’una relació LGTBI a la Catalunya del segle XXI, tot esquitxant-la de referències al manga i a la ciència-ficció que farà les delícies dels amants d’aquests gèneres.

Mentre durin les espelmes

En Víctor és un fantasma que resideix des de fa més de vint anys al Cementiri del Poblenou sense saber per què no ha pujat al cel. Passa el temps amb altres fantasmes fins que una nit de Walpurgis coneix en Joel, un jove de les Terres de l’Ebre que viu al Barri Gòtic: es coneixen, però no saben ni com ni per què. L’impacte inicial deixa pas a una història d’amor sense límits que trenca totes les regles del món dels morts, amb els perills que això pot comportar.

La prosa senzilla i àgil de Josep Rodríguez Ferrer ens porta el primer BL (Boys Love) de la literatura catalana, amb una història que mescla elements sobrenaturals amb la quotidianitat d’una relació LGTBI a la Catalunya del segle XXI, tot salpicant de referències al manga i a la ciència-ficció que farà les delícies dels amants d’aquests gèneres.

Us presento 49 poemes inspirats a partir dels quadres del pintor rus Kazimir Malèvitx que conviden al lector a reflexionar sobre els errors i els encerts de la humanitat al llarg de la seva història, pintant un ouroboros que es menja la seva cua. S'utilitza en nombroses ocasions la forma poètica del senryu, poema breu d'origen japonès que serveix per parlar d'aspectes de la vida de les persones. El disseny del llibre, de la mà de Sheila Bonet, ens proposa un joc entre els poemes i la pintura de Malèvitx.  

Aquest és el primer treball conjunt d'en Josep Rodríguez i d'en Daniel Palomino, que han agrupat les seves passions, poesia i música, en un llibre espectacle on els haikus del primer, ens fan un recorregut per la fauna catalana i prenen vida en una composició amb un caire minimalista i zen del segon, que pretén fusionar les cultures catalana i japonesa en una de sola. 

A través d’històries carregades de cultura i referències, d’innocència, claredat i poesia, el seu autor exposa conceptes literaris dins la pròpia literatura. Teatre, cinema, tòpics literaris, el món dels trobadors i les diferències entre fantasia i ciència-ficció són eines excel·lents per desenvolupar la comunicació lingüística. Josep Rodríguez demostra els seus anys d’experiència en el món de l’ensenyament dibuixant personatges joves perfectament definits. Al lector li serà molt fàcil empatitzar amb els protagonistes d’aquests quatre contes, ja que són creatius, espontanis i d’una puresa que encongeix el cor. 

Si vols un exemplar, contacta amb mi.