Benvinguts!

I per què un haiku? Per què aquest tipus de poema tan breu provinent d’una tradició literària tan allunyada de la catalana com ho és la japonesa? La resposta és fàcil, com tots els de la meva generació, vaig créixer amb en Son Goku i l’interès vers el Japó va començar, estem parlant del ja llunyà 16 de febrer del 1990 (em vaig perdre el primer capítol de Bola de Drac, però des del segon ja em vaig enganxar).

L’any següent va arribar una altra icona: per Nadal em van regalar una Megadrive amb el joc Sonic the Hedgehog i, a partir d’aquí, voler saber més del Japó era tot un motiu per passar una tarda amb els amics descobrint coses noves.

A l’institut, a les classes de literatura, vaig descobrir el haiku a través dels tempteigs que es van fer a la literatura catalana fa gairebé 100 anys de la mà de Salvat Papasseït i a partir d’aquí, vaig trobar el meu principal interès literari en el camp de la poesia.

Es pot emocionar el públic amb tres versos tan breus? Si faig cas de les respostes que rebo quan recito als escenaris, puc dir que sí. I es pot fer en viu un haiku sota demanda? Quan em trasllado amb l’Olivetti a fires i recitals i la gent em demana un haiku, la màgia de picar tecles i deixar que la tinta impregni el paper d’origami, fa feliç la gent. I cartes? La gent escriu cartes avui en dia? Ben poques, però a tots ens encanta rebre’n una, manuscrita, dedicada, que no sigui una factura o propaganda.

I així neix aquest projecte, qui diria al nen que mirava dibuixos al Club Super 3 i que cremava dits al controlador de la consola que acabaria escrivint poesia d’origen japonès amb una màquina d’escriure i recitant-la pels locals de Barcelona?

A tots els que ho vulgueu, us dono la benvinguda a haikujosep.com, us estenc la mà per tal que m’acompanyeu en aquest viatge poètic en tres versos ple de tinta, segells i origami.  

 

Posted in Haikus, Noticia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *