Les primeres presentacions de Mentre durin les espelmes

Ja porto uns quants actes en el mes i escaig que fa que va sortir a la venda Mentre durin les espelmes i l’he tret alguns cops a “passejar”.

M’agradaria fer un repàs de com ha anat cada vegada que ho he fet i quines sensacions n’he tingut.

Alella, Espais de Poesia

El primer cop, va ser a Alella el 9 de maig, als Espais de Poesia. Allí no vaig parlar pròpiament del llibre, sinó que simplement l’editorial el va posar a taula per primer cop. Algunes persones s’hi van interessar, però una em va fer especial il·lusió, per inesperada: en Vicens Besa, membre del jurat que va desestimar l’obra en el certamen a la qual la vaig presentar l’estiu passat. I és que a ell li va agradar molt, el llibre, estava encantat de veure que havia pogut publicar-se.  Em va fer pujar molt la moral, la veritat.

Llibreria Alibri, hermenèutica literària

El segon cop, a la llibreria Alibri el 12 de maig. Era la primera presentació, el tret de sortida oficial del llibre. M’hi va acompanyar la Glòria Sabaté, escriptora i professora universitària. Sentir-la era un plaer, va desgranar l’estil literari de la novel·la com si res: veu narrativa, descripció, jocs de temps, girs argumentals (sense espatllar la trama), construcció de personatges… Era escoltar-la i pensar en un exercici d’hermenèutica literària! I sentir que aquest exercici deixa tan bé el text que has parit, no té parangó.

Llibreria Antinous, literatura LGTBI

El tercer cop, a la llibreria Antinous, el 27 de maig. Aquí jugava a casa, a una llibreria LGTBI. M’hi acompanyava el Sebastià Portell, escriptor. I potser per edat, potser per afiliació, van sortir a la llum dos temes on ens vam sentir com a peixos a l’aigua: la literatura LGTBI com a trama central de la novel·la i totes les aproximacions a Japó i la seva cultura. I de nou les paraules amables i excepcionals: el Sebastià va qualificar el llibre d’històric, pel fet que per fi es “normalitza” a la literatura catalana una relació entre dos homes en una novel·la, sense estigmes, sense problemes, simplement s’estimen, i van fent.

Universal comics, postaleta i signatura

El quart cop, a Universal cómics, el 5 de juny. I si abans jugava a casa, ara és la novel·la qui jugava a casa: recordem que és la llibreria on vaig treballar i la llibreria on treballa el protagonista de la novel·la. Aquest cop tenia una taula per signar llibres. Vaig estrenar les postaletes que va fer la Judit Moreno i va venir gent des de llocs com Ripoll o el Penedès a buscar el llibre! De veritat, moltes gràcies per venir des de tan lluny! Ah! I vam esgotar els exemplars que hi havia!

Espai Betúlia, històries de fantasmes

El cinquè cop, a l’Espai Betúlia, a Badalona, el 8 de juny. M’hi acompanyaven la Marta Pérez Sierra, escriptora. A l’altre costat tenia la Remei Manzanero, poetessa que em va inspirar en algun capítol. La mescla de poesia i novel·la va quedar fantàstica. La Marta va centrar-se més en el món espiritual, els fantasmes i la vida més enllà de la mort com a eix central. Em va sorprendre que donés per a tant i que fos tan interessant la proposta. És una gran i sempre s’agraeix, i per fi va sortir la literatura tailandesa a escena!

Com podeu veure, a cada presentació se n’ha parlat d’una manera diferent de la novel·la, sí que és cert que una mica tots els temes han anat sortint a totes les presentacions, però el punt de vista sempre ha estat diferent. És curiós com cada presentador posa el focus en un punt diferent del llibre i el fa volar en direccions diferents.

En venen més, el proper cop, a València, i esperem que segueixin sortint oportunitats per fer que les espelmes no s’apaguin.

 

 

 

 

Posted in Uncategorized and tagged , , .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *