Mentre durin les espelmes

Ja ha arribat! Aquesta setmana surt a la venda la meva primera novel·la, Mentre durin les espelmes.

El gènere BL

Es tracta d’una història d’amor entre dos nois, seguint l’estela del BL (Boys Love) oriental, tan famós i difós a països com Japó, Tailàndia, Filipines, Corea o Taiwan, faig entrar aquest gènere de ple a la literatura catalana. Les traduccions al castellà són nombroses (tant de sèries, com de novel·les, com de mangues), si bé en català poca cosa hi ha que ens hagi arribat.

Que té de característic el BL? Doncs que ens explica d’una història d’amor homosexual i s’explica a la trama tal i com es faria amb una relació heterosexual, sense caure en els estigmes de la SIDA o de l’homofòbia; això no vol dir que estiguem davant d’històries on tot sigui de color de rosa; problemes poden sorgir, però es tracten d’històries, en major o menor grau, felices.

I això ens porta al públic potencial: la majoria del BL és consumit per dones heterosexuals o per gais (si bé a Àsia hi ha productes per a cada públic, a Europa i Amèrica això no passa).

Mentre durin les espelmes i la literatura catalana LGTB

I parlant de la meva novel·la, quina trama explica? Doncs ens presenta la història del Joel, un barceloní, i en Víctor, un fantasma del cementiri del Poblenou. Quan descobreixen que poden interactuar entre ells, queden en shock; es coneixen, però no ho entenen: en Víctor va morir abans que en Joel nasqués. Quin misteri hi ha darrera d’aquest fet? I quins perills poden patir per estar junts i trenquin les regles del món dels morts?

Abans he dit que la història passa tal i com explicaríem una història heterosexual, i mesclo vius i morts, anem bé, oi?

La literatura catalana manca de finals feliços per als gais, pràcticament no n’hi ha. Molta gent va quedar ben contenta amb la pel·lícula Love, Simon i el llibre en què es basa. Com és que els escriptors nostrats viren cap a la novel·la històrica, a moments on ser gai era molt dur?

Mentre durin les espelmes ve a omplir aquest buit. Doneu-li una oportunitat i veureu que no quedareu decebuts. I encara menys amb aquesta portada tan preciosa!

Posted in Uncategorized.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *